stadesign_banner

Glitter tattoo chlois

 
 

Wat heb ik nodig voor het maken van een glittertattoo?

1. Chloïs Body Glue, dit is een huidvriendelijke tattoolijm welke speciaal bedoeld is voor het zetten van glittertattoos. (U kunt dus geen normale hobbylijm gebruiken)
2. Chloïs Glitter. Dit zijn glitters voor cosmetisch gebruik, deze zijn er in verschillende varianten en kleuren, kies de kleuren die u mooi vindt.
3. Chloïs Glittertattoo sjablonen welke bedoelt zijn voor gebruik op de huid. Indien u zelf heel goed kunt tekenen of ontwerpen kunt u natuurlijk ook een freehand tattoo maken, in dat geval heeft u geen sjabloon nodig. Echter voor de meeste onder ons is het gebruik van een sjabloon veel makkelijker, sneller en mooier.
4. Chloïs Brushset voor het netjes aanbrengen van de glitter en het verwijderen van de overtollige glitters die niet aan de tattoolijm zijn blijven hangen.

Kun je een sjabloon meerdere malen gebruiken?

* In principe is de sjabloon voor éénmalig gebruik bestemd. Sjablonen zonder al te veel kleine details kunnen wel vaker gebruikt worden, echter als je het vaker gebruikt, gaat de kwaliteit ervan achteruit. Tevens is het in verband met de hygiëne niet aan te raden bij gebruik op andere personen dan jezelf.


Moet ik altijd een sjabloon gebruiken als ik een Glittertattoo wil maken?

* Dat is niet altijd nodig. Indien u met de lijm een eigen ontwerp wilt maken op de huid en deze inkleurt met glitters heeft u een zogenaamde freehand tattoo, en dat is uiteraard ook mogelijk. Echter voor mensen die niet zo creatief zijn of niet kunnen tekenen is het gebruik van een sjabloon wel veel makkelijker.


Is de Glittertattoo geschikt voor alle huidtypes?

* De lijm en lak is huidvriendelijk en bevat dus geen ingrediënten die schadelijk zijn voor de huid, ook voldoet de lijm aan alle gestelde wettelijke eisen. Bij mensen met een vet huidtype zal de Glittertattoo of Inkttattoo echter minder lang blijven zitten. Tot op heden hebben we nog geen mensen met allergische reacties gehad, maar mocht dit toch onverhoopt optreden, moet u de Glittertattoo direct met olie of een vette crème verwijderen.


Wat is de reden dat de lijm transparant moet worden voordat ik de glitters erop doe?

* De lijm kleeft pas op zijn sterkts op het moment dat deze transparant is geworden, waardoor u langer plezier heeft van uw Glittertattoo. Ook blijft er daardoor geen overtollige lijm aan uw kwastje hangen en blijven uw kasten schoner. Indien u al glitters aanbrengt op het moment dat de lijm niet transparant is zult u de lijm over de hele tattoo uitspreiden en zal de tattoo er niet mooi meer uit zien.


Kan ik per Glittertattoo meerdere kleuren gebruiken?

* Natuurlijk is dit mogelijk, wel raden we aan de kleuren op elkaar af te stemmen. Gelijke kleuren versterken elkaar. We raden aan om bij het gebruik van meerdere kleuren onderaan de tattoo te beginnen met de glitters aangezien deze naar beneden vallen. Indien u bovenaan begint vallen deze op de lijm en kunt u deze niet meer (apart) verwijderen.

Hoe lang blijft een Glittertattoo gemiddeld zitten?

*De Glittertattoo of Inkttattoo blijft gedurende 1 tot 7 dagen zitten, in sommige gevallen zelfs langer. Dit is afhankelijk van de plaats van de tattoo, het huidtype en de verzorging.

Hoe kan het dat bij mij de Glittertattoo er al binnen een dag af is of minder mooi wordt?

* Er zijn gevallen waardoor de houdbaarheid van de tattoo erg wordt beperkt, onder andere:
 - De huid is vuil en/of vet en niet goed schoongemaakt met alcohol, voorafgaand aan het maken van de Glittertattoo.
 - U hebt een alcohol/olie houdende (vette) crème of lotion in de buurt van de Glittertattoo gebruikt. (Bijvoorbeeld zonnebrandcrème of bodylotion)
 - De Glittertattoo zit op een plek waar uw kleding overheen schuurt waardoor deze beschadigd. (Bijvoorbeeld onder op de rug waar uw broek langs schuurt, of op de enkels waarmee u, bijv. in bed, over uw lakens schuurt)
- U hebt erg gezweet waardoor de Glittertattoo los is geweekt.
- U hebt een zeer vet huidtype waardoor de lijm niet goed kan hechten aan uw huid.
- U hebt de tattoo er afgekrabt of er met een handdoek over heen geschuurd.

Kan ik gewoon douchen, in bad of zwemmen met een Glittertattoo?

* Ja, de Glittertattoo blijft gewoon zitten, zolang je er niet met water en/of zeep over wrijft. Bij langdurig contact met water wordt de Glittertattoo poreus, daarom is het bij het afdrogen verstandig de Glittertattoo voorzichtig droog te deppen (één maal) en daarna aan de lucht laten drogen.


Hoe verwijder ik de Glittertattoo van mijn huid?

* De Glittertattoo of Inkttattoo is makkelijk te verwijderen met (olijf)olie of een vette crème. Ook kunt u een alcoholhoudende lotion  gebruiken. Smeer de crème of olie op de Glittertattoo en laat dit even inwerken. Na een aantal minuten kunt u de tattoo met een washandje met lauwwarm makkelijk verwijderen. Eventueel herhalen. Absoluut niet gaan krabben of hard wrijven, hierdoor gaat uw huid irriteren.

Wat voor een soort glitter zit er in de Glittertattoo en kan ik deze glitters ook gebruiken bij schminken of op de nagels?

* In de Glittertattoo zit een polyester glitter die ook in andere cosmetische producten wordt gebruikt. Deze glitters kunt u ook gebruiken voor schminken, makeup of voor nagel art. Pas echter altijd op met gebruik echter de glitters in de buurt van de ogen, zeker bij kleine kinderen die niet snappen dat je niet in je ogen mag wrijven met glitters erop.

Kan ik ook "kerst" of "hobby" glitters gebruiken voor de Glittertattoo?

* Aangezien dit soort glitters bestaan uit glas- en of metaaldeeltjes met een laagje kleur er omheen, raden wij dit ten zeerste af. In onze glitters zit absoluut geen glas en geen metaal en deze zijn veilig in gebruik op de huid.


Uitleg aanbrengen Chlois glittertattoo

1. Maak de huid schoon met alcohol en laat drogen. Pel het sjabloon van de witte achtergrond en plaats op de huid. Verwijder het transparante laagje.

2. Breng een gelijke laag Chloïs Body Glue aan op de zichtbare huid in het sjabloon en verwijder gelijk het sjabloon onmiddellijk na het aanbrengen van de lijm.

3. Wacht tot de lijm volledig transparant is. Breng dan Chloïs Glitter aan met de kleine penseel. Werk van onder naar boven.

4. Verwijder de overtollige glitter met de grote penseel.  

Vermijd het gebruik van lotion of huidolie om de tattoo langer te behouden.

Om te verwijderen wrijf lotion of olie in de tattoo en wrijf het zachtjes af in de douche met een washandje. Herhalen tot de tattoo volledig is verwijderd. Niet krabben, dit veroorzaakt irritatie.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN