stadesign_banner

Waarom moeten babys en kinderen zonnebrillen dragen?

Waarom moeten babys en kinderen zonnebrillen dragen?

Waarom moeten babys en kinderen zonnebrillen dragen?

Waarom moeten baby's en kinderen zonnebrillen dragen?
Volgens onderzoek door kinderartsen, hebben baby's en kinderen onder de leeftijd van 10 jaar een verhoogd risico op beschadiging van het hoornvlies van het oog door schadelijke UV-stralen, omdat hun ogen nog steeds in de groei zijn en daardoor extra gevoelig zijn voor zonlicht.
 
In een recent onderzoek bleek dat 82% van de ouders hun kinderen zonnebrandcreme opsmeren. Slechts 32% van de ouders laten hun kinderen een zonnebril dragen. Dat is op zich niet opmerkelijk, omdat minder mensen weten dat het niet dragen van een zonnebril schadelijk voor de ogen kan zijn.
 
Hoornvliesbeschadiging door fel zonlicht (sneeuwblindheid of ook wel lasogen genoemd), is in feite niets anders dan beschadiging van de ogen doordat de ogen niet goed beschermd zijn tegen fel zonlicht. Langdurige blootstelling aan de zon gedurende de kindertijd kan leiden tot verminderd gezichtsvermogen of zelfs blindheid. Het gezichtsvermogen van een kind is kwetsbaar en dient daarom ook goed beschermd te worden.
 
Tenslotte jong geleerd is oud gedaan!
 
Wanneer moeten baby's en kinderen een zonnebril dragen?
Zonnebrillen moeten gedragen worden wanneer een kind zo lang in de
zon is dat het kan verbranden of bruin kan worden.
 
Hoe weet ik welke zonnebril ik moet kopen voor mijn kind?
 
Het belangrijkste van een zonnebril is dat deze UV bescherming biedt.
Zorg ervoor dat u altijd een zonnebril koopt die dit heeft.
 

reacties op “Waarom moeten babys en kinderen zonnebrillen dragen?

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN